From 4 untill 14 november I will be in Santos Brazil. Together with Volpi Urbanism, the Federal University of Sao Paulo and the Catholic University of Santos we are going to work on the theme of urbanization through a green - blue structure.


Untill the end of october I am working for Strootman Landscape Architect on the waterissues and spatial research of the IJsselmeer and Markermeer in the Netherlands. In assignment of DPIJ and CRA


Mijn nieuwsgierigheid naar andere steden en delta’s is de drijfveer om iedere keer Rotterdam te vergelijken met andere steden in delta's.

Eén daarvan is een studie naar de oevers van de Rio de la Plata in de metropolitane regio van Buenos Aires. Dit wordt gefinancieërd door het Mondriaanfonds. Het andere is een onderzoek in Genemuiden (Overijssel) naar de integrale ophoging van de Sasdijk tot een nieuw bebouwingspanorama van de stad. Dit wordt gedaan in samenwerking met De Stuurlui en wordt ondersteund door StedenbouwNU.

Een ander thema dat mijn interesse heeft, is de schaal van de straat. De Geveltuinen XXL in Rotterdam is daar één van. Dit is een bewonersinitiatief dat in maart 2012 is gerealiseerd. In een aantal maanden is het beeld van deze straat compleet veranderd. Dit project en de Tussentuin aan de Gaffelstraat gaf inspiratie voor een bewonersgroep in de Saftlevenstraat om hun tuin te transformeren naar een collectieve groene ruimte waarvoor ze mij om een ontwerp vroegen.  

Nieuwsgierig naar de update van mijn activiteiten in Nederland, Argentinië of elders? Dan kun je mij volgen op de openbare site van facebook en twitter. 

follow my on: 

     


 

 

    Stedenbouw in  delta's   

wolbert_landschap

      Woonbuurten

Wolbert_woonbuurt

      (Collectieve) Tuinen

Wolbert_tuinen

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

     Nieuws op twitter en facebook